Wyszukaj w katalogu
Polecane firmy
CukierniewPolsce.pl

BEMA Sp. z o.o. - Polski Producent Maszyn i Urządzeń

zobacz
CukierniewPolsce.pl

Greek Trade Sp. z o.o.

zobacz
Poleć nas innym
Targi i wystawy

6. Targi Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO w Gdańsku 03-04.02.2016

04-02-2016


6. Targi Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO w Gdańsku 03-04.02.2016

Centrum Wystawienniczo - Kongresowe
AMBER EXPO

ul. Żaglowa 11,
80-560 Gdańsk

 baner_FtG_424x95px.jpg

Targi Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO w Gdańsku to najważniejsze spotkanie przedstawicieli branży HoReCa na północy Polski. To miejsce gdzie profesjonalizm i doświadczenie łączy się ze świeżym spojrzeniem na branżę gastronomiczną.

Z dumą informujemy, że od chwili obecnej organizatorem targów FOOD-to-GO jest firma Targi w Krakowie Sp. z o.o.

W dobie dynamicznych zmian w branży gastronomicznej, gdzie zdrowe i świadome odżywianie przestaje być wyłącznie przejściowym trendem, a stanowi manifestację stylu życia, należy nieustannie podążać za nowymi rozwiązaniami.

Już od pięciu lat targi FOOD-to-GO cieszą się rosnącym zainteresowaniem pomorskich restauratorów, hotelarzy, cukierników oraz piekarzy. Nie przypadkiem impreza odbywa się w Gdańsku, sercu Pomorza. Miasto słynie z wielowiekowej tradycji restauratorskiej i każdego roku kusi turystów swoją gastronomiczną ofertą. To również atrakcyjny rynek dla producentów i dystrybutorów, którzy starają się dotrzeć do klientów z północnej części kraju.

Program towarzyszący:
-  Nowość! Strefa Inteligentna Restauracja - najnowsze rozwiązania technologiczne dla restauracji.
-  Strefa Bezglutenowa - produkty pozbawione glutenu.
 - pokazy kulinarne i porady ekspertów.

-  Strefa Deserowe Inspiracje - przeznaczona dla cukierni i lodziarni.
-  Strefa Prezentacji i Warsztatów - pokazy kulinarne i porady ekspertów.

NOWOŚĆ Strefa Inteligentna Restauracja
Pierwsza taka strefa na targach gastronomicznych w Polsce !
W strefie zaprezentowane zostaną najnowsze rozwiązania technologiczne dedykowane lokalom gastronomicznym. Nie zabraknie inteligentnych urządzeń gastronomicznych (m.in. ekspresów do kawy, kuchenek, piecy, robotów kuchennych) oraz innowacyjnych rozwiązań IT dla gastronomii (m.in. aplikacji i stron mobilnych, systemów inteligentnego zarządzania restauracją oraz zautomatyzowanego sterowania i kontroli oświetlenia, klimatyzacji czy nagłośnienia).

Strefa Bezglutenowa
Tym co wyróżnia targi FOOD-to-GO spośród innych targów gastronomicznych w Polsce, to z pewnością Strefa Bezglutenowa. To właśnie tu można zapoznać się z szeroką ofertą produktów, skosztować potraw bezglutenowych oraz uzyskać porad jak wprowadzić dania bezglutenowe do menu restauracji. W ramach programu towarzyszącego targów nie zabraknie prezentacji, pokazów oraz warsztatów poruszających kwestie diety bezglutenowej.

Strefa Deserowe Inspiracje

Już po raz trzeci przy targach FOOD-to-GO zapraszamy do strefy DESEROWE INSPIRACJE dedykowanej ”słodkiej gastronomii”. Targi odwiedza coraz więcej przedstawicieli rynku cukierniczego. Podczas V edycji Targów FOOD-to-GO stanowili oni aż 23% wszystkich odwiedzających.

Strefa Prezentacji i Warsztatów

To okazja udziału w warsztatach z osobami znanymi z programów kulinarnych, autorami książek poświęconych gotowaniu oraz z zawodowymi kucharzami i cukiernikami. Do współpracy zapraszane są kluczowe osoby z branży gastronomicznej, które dzielą się wiedzą i doświadczeniem. Udział w Strefie Prezentacji to nie tylko możliwość zdobycia wiedzy, ale również doskonała okazja do nawiązania owocnych kontaktów biznesowych.

logo


Patronem Medialnym Targów

polagrafoodtargikielcepakfoodgastro-hoteltargi krakowsweettarghoreca2012mtgfairexpoeurogastromttargiworldhoteleurotargiworldfoodtechnologiaprodlentewencGastroArenamazuryhoreca