Wyszukaj w katalogu
Polecane firmy
CukierniewPolsce.pl

BEMA Sp. z o.o. - Polski Producent Maszyn i Urządzeń

zobacz
CukierniewPolsce.pl

Greek Trade Sp. z o.o.

zobacz
Poleć nas innym
Targi i wystawy

Seminaria lodziarskie 2014, Wrocław, Gliwice, Kraków, Rzeszów 10-14.03.2014

14-03-2014


ssss


W tym roku naszym seminariom przyświeca hasło L’arte del gelato- sztuka tworzenia lodów.

 Pod tym hasłem odbędzie się kolejna edycja Seminariów Lodziarskich zorganizowanych w czterech miastach Polski przez firmy Savpol, Fabbri, Valmar Global oraz Miran Ice Cones. Tak jak w latach ubiegłych poprowadzą je znani już większośći Mistrzowie Lodziarstwa Szymon Wolański i Raffaele Derosa.

Idea seminariów

Seminaria, to coroczne spotkania branży lodziarskiej organizowane przez Przedsiębiorstwo Savpol, włoską firmę Fabbri oraz Firmę Miran Sp. z o.o.. Dodatkowo, w tym roku do grona organizatorów dołączył Valmar Global, będący producentem światowej klasy maszyn do produkcji lodziarskiej. Celem seminariów jest przekazywanie wiedzy oraz wymiana doświadczeń pomiędzy uczestnikami, którzy poza wiedzą mają także bogatą praktykę.
 
Tematyka
Technolodzy prowadzący pokazy omawiają cały cykl produkcji lodziarskiej. Poświęcają szczególną uwagę nie tylko stronie technicznej, ale i najnowszym, światowym trendom, które co roku dla tej branży prezentowane są podczas Międzynarodowego Salonu Lodziarstwa, Wyrobów Cukierniczych i Piekarniczych SIGEP we włoskim Rimini. Chodzi tutaj nie tylko o smaki lodowe, które będą królować na rynku, ale i sposoby dekoracji kuwet. Dzięki udziałowi firmy Valmar Global uczestnicy będą mogli  poszerzyć  swoją wiedzę w tematyce maszyn . Ich obsługę, parametry oraz właściwości  omówi technolog maszyn z firm Valmar.

Dla kogo
Spotkania dedykowane są rzemieślnikom lodziarskim, zarówno tym stawiającym pierwsze kroki w zawodzie, jak i tym, którzy są profesjonalistami.  Uczestnicy wymieniają się między sobą sprawdzonymi pomysłami, recepturami oraz informacjami o popełnianych błędach. Uzyskują wiedzęna temat trendów, sytuacji na rynku.
 
Lokalizacja
Co roku Seminaria Lodziarskie organizowane są w czterech miastach Polski, tak by każdy rzemieślnik mógł w nich uczestniczyć

     10 MARCA - WROCŁAW, HOTEL ORBIS, UL. POWSTAŃCÓW ŚLĄSKICH 7
     11 MARCA - GLIWICE, FIRMA SAVPOL SP. Z O.O., UL. SOWIŃSKIEGO 7
     12 MARCA - GLIWICE, FIRMA SAVPOL SP. Z O.O., UL. SOWIŃSKIEGO 7
     13 MARCA
- KRAKÓW, HOTEL SYMPOZJUM & SPA, UL. KOBIERZYŃSKA 47
    14 MARCA - RZESZÓW, HOTEL U KROCZKA, UL. KRAKOWSKA 316

Pokazy rozpoczynają się o godzinie 10.00

 Wymagana wcześniejsza rezerwacja
http://www.savpol.pl/seminaria/Zgloszenia


 
Zgłoszenia
W celu zgłoszenia udziału w seminariach prosimy o kontakt z Klaudią Kucewicz
Tel.: +48 725 250 490
e-mail: k.kucewicz@savpol.pl

Regulamin dostępny w siedzibie Przedsiębiorstwa Savpol Sp. z o.o.

Więcej: www.savpol.pl/seminaria

polagrafoodtargikielcepakfoodgastro-hoteltargi krakowsweettarghoreca2012mtgfairexpoeurogastromttargiworldhoteleurotargiworldfoodtechnologiaprodlentewencGastroArenamazuryhoreca